Het nieuwe seizoen is begonnen met de asperges

Het nieuwe seizoen is begonnen met de asperges

Het gerecht dat ik heb gemaakt bestaat uit de volgende ingrediënten:

  • 5x asperge ravioli
  • 2 stuks AA asperges
  • 1 bosje peterselie
  • 50 gram geklaarde boter
  • 2 plakken Limburgse ham
  • 1x scharrel ei

Bereidingswijze:

  1. Schil de asperges en zet deze op in koud water totdat ze koken.
  2. Vijf min zachtjes doorkoken en dan afgieten, snij de asperge’s dan in de lengte richting.
  3. Doe de boter in de pan en laat het op laag vuur smelten
  4. Hak de peterselie mooi fijn zodat je die als laatste over het gerecht kan strooien.
  5. Kook het ei hard gekookt en spoel hem daarna koud.
  6. De ham vlak voordat je het gerecht afmaakt even in de oven schuiven, zodat de kou er van af is.
  7. Scheid het eiwit van de eidooier en wrijf deze gescheiden door een bolzeef
  8. Doe de ravioli’s in een pan met kokend water en laat deze voor 4 min zachtjes koken.:

Gerecht

  • De ravioli dresseren op het bord

  • Daaroverheen strooi je de 2 soorten ei en de peterselie

  • Dan de ham erop dresseren of zoals ik heb gedaan gesneden en erover gestrooid

  • Dan als laatste de geklaarde boter erover en het gerecht kan geserveerd worden

Michel Kagenaar